Höststart 2022!

Hejsan allihop!

Sommaren börjar så smått gå från hög till sen, och det betyder just för det mesta bök med semesteravslut och tråkig vardag. Ett ljus finns dock i mörkret, och det är att vi drar igång vår hösttermin för året! Från och med den 22/8 så kommer vi köra på igen inomhus i St. Petris gymnastiksal.

De två sista veckorna i augusti kommer att innebära en liten smygstart för våra nuvarande medlemmar, för att sedan gå över i officiell start för alla våra vapenslag+nybörjarintag till långsvärd, svärd och bucklare och jogo do pau. Vi introducerar också en till inomhusträningsdag under hösten, sabel på måndagar, lett av Gunilla Lindberg och Mats Wahlberg!

Träningsschemat per vecka kommer se ut som följande:

Måndag: 19:00-21:00 Sabel
Tisdag: 18:30-21:00 Långsvärd Beginners + Advanced
Onsdag: 18:00-20:00 Jogo do Pau
19:30-21:00 Långsvärd intermediate
Torsdag: 19:00-21:00 Svärd & Bucklare

Alla våra träningstillfällen kommer att hållas i St. Petris gymnastiksal!

22/8-1/9 kommer alltså vara en smygstart. Då är endast nuvarande medlemmar välkomna. Sedan följer två veckors nybörjarintag och prova-på för långsvärd, svärd & bucklare och jogo do pau. 6/9+13/9 för långsvärd, 8/9+15/9 för svärd & bucklare och 7/9+14/9 för jogo do pau. Är det så att ni har vänner och bekanta som är sugna på att prova på nåt av dessa vapenslag så förvarna dem och bjud med!

Då sabelträningen är ny på schemat så kommer där inte vara något prova-på tillfälle utan den första ordinarie lektionen drar igång direkt den 5/9.

Under hösten kommer Morgan Hedström och Gunilla Lindberg hålla ett par små workshops. Morgans kommer att rikta sig mot vapenslagen dolk och partisan. Gunilla kommer hålla en workshop som handlar om att träna med en kvinnokropp.

Gunillas workshop äger rum den 4/9.

Datum för dolk och partisan kommer utannonseras i ett senare utskick.

Har ni frågor och funderingar? Hör gärna av er till oss på vår mail: info@mhfs.se

Ta hand om er så ses vi snart i en fäktsal nära dig!

————————————————–

Greetings everyone!

As the summer is sneakily drawing to a close, the gleaming of swords will light up the autumn! From the 22 of August we will start up the autumn semester with indoor training at St. Petri.

The last two weeks of August we will have a sneak start of the semester, and following that beginner training for longsword, sword & buckler and jogo do pau. This fall we are also introducing a new day for indoor training. Sabre on Mondays, led by Gunilla Lindberg and Mats Wahlberg.

The weekly schedule will be as follows:

Monday: 19:00-21:00 Sabre
Tuesday: 18:30-21:00 Longsword Beginners + Advanced
Wednesday: 18:00-20:00 Jogo do Pau
19:30-21:00 Longsword intermediate
Thursday: 19:00-21:00 Swords & Buckler

All of our indoor training will be held in St. Petri’s gymnastics hall!

22/8-1/9 will be a sneak start of the fall semester. During these two weeks only current members are welcome. After this follows two weeks of beginner tryouts for longsword, sword & buckler and jogo do pau. 6/9+13/9 for longsword, 8/9+15/9 for sword & buckler och 7/9+14/9 for jogo do pau. If you have any friends or others that are interesting in trying out some of these weapon sets, bring them along!

Since the sabre training is new for the year, there will be no beginner tryouts. The first lesson will be held on September 5th.

During the autumn semester, Morgan Hedström and Gunilla Lindberg will hold a couple of workshops. Morgan’s will be about the basics of dagger and the partisan, and Gunilla’s will be about training with a female body type.

Gunillas’s workshop is taking place on September 4th.

Dates for dagger and partisan will be revealed in a later letter.

Any thoughts or questions? Please don’t hesitate in sending a mail to us at: info@mhfs.se

Take care, and we hope to see you this fall!