Nyhetsbrev Malmö Historiska Fäktskola 29/11 2023

Hej!

Nu går vi så mot slutet av 2023 och årets juluppehåll! Vi har tre veckor av fäktning kvar att se fram emot. Fram till torsdagen den 14:e december så fortsätter terminen som vanligt, sedan ses vi igen från och med den 8:e januari. Vi har fortfarande några saker kvar som kommer ske under 2023, så kika på eventen på vår facebooksida:

– 2 december: Drabant Cup 2023. Vår syskonklubb i Lund håller tävling! Det är för sent att anmäla sig, men åk dit och kika och heja på de som tävlar från MHFS!

– 9 december: Peppmöte för SM 2024. Vi kommer att hålla SM i HEMA i juni 2024 och detta är ett litet förmöte för de som är intresserade av mer info och/eller att hjälpa till på de sätt som behövs. Vi ses hemma hos Eva och Andreas!

– 10 december: Träna HEMA med kvinnokropp. Gunilla kommer att hålla ännu en föreläsning och diskussion för hur en person i en biologisk kvinnas kropp kan förhålla sig till träning och rörelsemönster i en medeltida kampkonst som i grunden är framtagen av män i biologiskt manliga kroppar.

– 16 december: MHFS Holiday Special 2023 – vi håller julavslutning! I vanlig ordning så håller MHFS på julavslutningssparring och häng med favoriterna Wheel of Misfortune, papegojfäktning, vår eminenta kortlek och mycket annat. Vi står även för julmust, pepparkakor och skumtomtar. Även ni som inte har full utrustning är välkomna, vi kommer stå till tjänst med lite lånemasker och skumsvärd om ni är intresserade av att prova på lite slowsparring. Detta kommer även vara en ypperlig möjlighet att för de som vill börja köpa in egen utrustning att komma och prova på och klämma och känna på skydd. De som bara vill komma och hänga och se vad som händer är självklart också välkomna. Vi har även bokat bord på Taproom efter julavslutningen för de som vill hänga vidare på kvällen.

Även under 2024 så har vi en del planer:

– Slutet av februari: Årsmöte. Närmare datum kommer att utannonseras inom kort. Är du intresserad av styrelsearbete, hör av dig till vår valberedelse som består av Adam Thorp. Lättast nås han på facebook eller via PM på vår discord.

– 2 mars: Dennis Ljungqvist håller tävlingsworkshop. En av Svensk HEMAS absolut bästa tävlingsfäktare kommer ner till oss och håller workshop! Håll utkik efter facebookevent och närmre information.

– 6-8 juni: SM i HEMA. Vårt preliminärt satta datum för SM i HEMA. Peppa med oss och håll tummarna! Mer info kommer.

Ni som inte finns på facebook som gärna vill delta i några av eventen, skicka ett mail till oss så hjälper vi till!

I övrigt vill vi i styrelsen passa på att tacka både gamla och nya medlemmar för en riktigt fin termin. Ta hand om er där ute!

Har ni frågor och funderingar? Hör gärna av er till oss på vår mail: info@mhfs.se Vi har också en discordserver här: https://discord.gg/9TjTX4F2